Motivatiebrief voorbeeld opleiding
Op zoek naar Motivatiebrief voorbeeld opleiding? Lees verder

Je mag dit voorbeeld van de motivatiebrief voor een opleiding gebruiken voor je eigen brief.
De schuingedrukte delen vervang je dan door de informatie die klopt bij jouw situatie. Natuurlijk is het beter als je jouw motivatiebrief volledig zelf schrijft, omdat de lezer misschien wel meerdere brieven binnenkrijgt die van een voorbeeld zijn afgeleid. Wel kan je jouw brief altijd vergelijken met deze, om te zien of je alle relevante zaken hebt vermeld.

De gegevens van afzender en opleiding zijn hierbij weggelaten, kijk daarvoor vooral nog even bij Motivatiebrief Opbouw.

Begin van het voorbeeld:“Geachte heer/mevrouw,

Ik ben erg geïnteresseerd in de opleiding Journalistiek en zou deze opleiding dan ook graag gaan volgen.

Op de basisschool begon ik al met het schrijven van teksten over wat er om me heen gebeurde. Nederlands was toen al mijn lievelingsvak en ik was altijd graag bezig met de scheppende kracht van taal. Mijn interesse hierin is sindsdien alleen nog maar toegenomen, en ik ben mij verder gaan ontwikkelen in het schrijven van teksten.
Mijn vrienden, familie en docenten zien al jaren dat de opleiding Journalistiek erg goed bij mij past. Daarom meld ik mij graag aan voor het komende schooljaar.

Ik denk dat ik een geschikte leerling ben voor deze opleiding, omdat ik erg nieuwsgierig, taalgevoelig en ondernemend ben. Omdat ik nog weinig ervaring heb met het afnemen van interviews kan ik niet wachten om hier meer over te leren, en om echt aan de slag te gaan met het schrijven van actuele teksten. Ik ben benieuwd wat de verschillende onderdelen zijn van het uiteindelijke beroep, en hoe ik mezelf zo goed mogelijk kan ontwikkelen om een professionele journalist te worden. Jullie opleiding spreekt mij aan omdat jullie alle aspecten van journalistiek behandelen, zowel de praktische als theoretische onderdelen. Ik wil mij graag ontwikkelen in zowel het uitvoerende als het voorbereidende werk en kan niet wachten om bij jullie aan de slag te gaan.

In de bijlage heb ik een paar door mij geschreven teksten toegevoegd. Ik hoor graag of jullie het er mee eens zijn dat deze opleiding en ik goed bij elkaar passen, en wanneer ik eventueel langs zou kunnen komen om mijn motivatie verder toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Einde van het voorbeeld.

Succes met het schrijven van je Motivatiebrief opleiding!